Torrevieja on kaupunki Valencian itsehallintoalueella Alicanten maakunnassa Kaakkois-Espanjassa noin 50 kilometriä Alicanten kaupungin eteläpuolella. Alueella sataa harvoin ja aurinkopäiviä on noin 300 vuodessa. Vuoden keskimääräinen lämpötila on noin 18 astetta. Torreviejan kaupungin nimi tarkoittaa ”vanhaa tornia” (La Torre Vieja). Kaupunki sai nimensä vuonna 1803. Korkeimmalla kohdalla sijaitsee vartiotorni, jonka nykyinen versio on rakennettu vasta 1990-luvun puolivälissä. Torreviejan kaupungin pinta-ala on 75 neliökilometriä, josta suolajärvien osuus on noin 37 neliökilometriä.

Kaupungin läntisessä osassa on kaksi suurta suolajärveä. Suolajärvet aikaansaavat alueelle mikroilmaston joka on ainutlaatuista koko maailmassa.  Sanotaan, että Torreviejassa on ”helppo hengittää”.  1760-luvun puolivälissä alueella on ensi kerran haihdutettu suolaa merivedestä. Torreviejan suolatehdas on Euroopan suurimpia ja maailmanlaajuisesti erittäin merkittävä suolantuottaja. Pienempi suolajärvistä, Laguna de la Mata, on nykyisin luonnonpuistona, joka antaa kodin sadoille eri lintulajille. Suurempi, Laguna de Torrevieja, on edelleen suolanottokäytössä. Puhdistettu suola varastoidaan suuriin kasoihin, joista käytetään paikallista nimeä ”garberas”.Saastuttavaa teollisuutta Torreviejassa ei ole, tämän vuoksi ilmasto ja rannat tulevat säilymään puhtaina myös tulevaisuudessa. Osan vuodesta suolatuotantoon pääsee tutustumaan , kun kaupunki järjestää ohjattuja retkiä. Retket lähtevät rantabulevardilta, turistijunalla.  Torreviejasta löydätte kaikki tarvittavat palvelut. Saatte suomenkielistä palvelua mm. joissakin pankeissa, vakuutusyhtiöissä ja verotoimistossa. Iltaisin on tarjolla monenlaisia huvittelumahdollisuuksia kaiken ikäisille. Keskustasta on tivoli, kahviloita, diskoja, baareja, ym. Kaupungin vanha Casino rakennus rantabulevardin alkupäässä on ehdottomasti käymisen arvoinen. Sen kauniissa juhlasalissa järjestetään pienimuotoisia konsertteja ja taidenäyttelyitä. Tapakset ovat myös omaa luokkaansa.  Kaupungin pääkauduilta Caballero de Rodas ja Ramon Galludilta löydät pienia putiikkeja ja idyllisä kahviloita. 

Kaupunki on myös suosittu kohde Espanjaan muualta Euroopasta pysyvästi muuttaneiden keskuudessa: Torreviejassa oli vuoden 2012 väestönlaskennan mukaan 105 876 asukasta, joista 46,8% oli Espanjan kansalaisia. Muita suuria väestöryhmiä Torreviejassa ovat Ison-Britannian (12,5%) ja Saksan (3,8%) kansalaiset. Suomalaisia asuu Torreviejassa n. 1350.Torrevieja on erinomainen paikka asua. Siksi tuhannet ihmiset, ovat valinneet tämän kaupungin voidakseen nauttia miellyttävästä ilmastosta ja rentouttavasta elämästä.