Costa Blanca koostuu Espanjan kaakkoisrannikon lukuisista lomakohteista. Costa Blanca on Alicanten maakunnassa Kaakkois-Espanjassa sijaitseva yli 200 kilometriä pitkä rannikko joka rajoittuu pohjoisessa Denian kaupunkiin ja Costa de Valencia -rannikkoon sekä etelässä Torreviejan kaupunkiin ja Costa Calida -rannikkoon. Maisemaltaan alue on kahtia jakautunut. Pohjoisosa on vuoristovyöhykkettä ja eteläosa vehreä rannikkotasanne. Perinteisen rantalomailun lisäksi Costa Blanca tarjoaa lukemattomia nähtävyyksiä, harrastusmahdollisuuksia, kulttuurielämyksiä ja makunautintoja. Rannikko ei ehkä ole paras valinta yksilöllistä ja erilaista etelän lomakohdetta hakevalle, mutta se on varma valinta perinteisestä Espanjan rantalomasta pitäville.

Nimen Costa Blanca alueelle antoi brittiläinen lentoyhtiö BEA mainostaessaan aluetta turistikohteena vuodesta 1957 alkaen. Costa Blancan alueella turismi onkin merkittävä elinkeino. Hiekkarannat ja dyynit vuorottelevat kivenlohkareiden ja jyrkän rantakallion kanssa muodostaen maiseman, jossa valkoinen, sininen,  ja vihreä sekoittuvat toisiinsa. Kiitos kauniiden maisemien, hyvien liikenneyhteyksien, erilaisten kaupunkien ja ystävällisten ihmisten Costa Blanca on nopeasti kasvattanut suosiotaan myös suomalaisten keskuudessa. Costa Blancan maisemat ovat vaihtelevat paitsi vuoriston ja laaksojen vuorottelun takia myös siksi, että osa alueesta on kosteaa ja osa sitä vastoin hyvin kuivaa. Ilmasto on Iberian niemimaan suotuisin; talvet ovat leutoja ja kesät lämpimiä. Ei ole ihme, että rannikko on turistien suosiossa: vuodessa on 300 aurinkopäiviä, joista 120-150 on täysin pilvettömiä. Turistiministeriön mukaan lähes 2 milj. eläkeläistä viettää talvikauden täällä. Kesäisin espanjalaiset ja ulkomaalaiset, etenkin pohjoismaalaiset kansoittavat rannikon kymmenet erilliset lomakohteet toukokuusta syyskuuhun.

Hyvän ilmaston ja urheilumahdollisuuksien ansiosta Costa Blanca on aktiivisen urheilijan unelmalomapaikka, erityisesti jos kysymyksessä on vesiurheilu. Lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan sijaitsevilla rannoilla liehuu eurooppalaisesta laaturannasta kertova sininen lippu (Bandera Azul), jonka EU on antanut tunnustukseksi rantojen siisteydestä ja puhtaudesta. Rannikon kaupungit tarjoavat matkailijoille monenlaisia urheilumahdollisuuksia, kuten esimerkiksi jalkapalloa, sukellusta, tennistä, golfia, vesihiihtoa ja purjehdusta. Yksi suosituimmista lajeista on golf. Noin 30 kilometrin säteeltä Torreviejasta löytyy viisi 18-reikäistä golfkenttää, jotka ovat hyvätasoisia ja luonnonmukaisesti hoidettuja. Lisää golfkenttiä on jatkuvasti rakenteilla Costa Blancan alueelle.

Benidorm – alueen suosituin lomakohde on noussut Euroopan suosituimmaksi lomanviettopaikaksi ohi Nizzan ja Pariisin. Kaupungin upeiden hiekkarantojen hiekat on aikoinaan tuotu Afrikasta. Auringonoton lisäksi suosittua on käydä katsomassa Benidorm Palacessa upeita Kabaree-esityksiä.

Alicante – Santa Barbaran linnoitus jakaa kaupungin ikään kuin kahteen osaan. Linnoituksen lisäksi kannattaa tutustua kaupungin sydämestä löytyvään satamaan ja kauniseen Marian kirkkoon. Vanhan kaupungin kapeat kujat ovat täynnä tunnelmallisia tapas- ravintoloita.

Elche – palmupuiden kaupungissa on enemmän palmuja kuin missään muualla Euroopassa. Elchessä on kauniita puistoja, joista käymisen arvoisia ovat kaupunginpuisto ja Huerto del Cura, jossa on palmujen lisäksi hieno kaktuspuisto. Elchen Basilica de Santa Mariassa pääsee ihastelemaan maisemia kivutessaan sen torniin ja sen aukiolta löydät mukavia kahviloita.

Orihuela – vanhassa keskustassa on idyllisiä pieniä kujia ja katuja. Orihuelasta löytyy piispainistuin ja San Miguelin pappisseminaari. Orihuela ei ole tunnettu palmuistaan, vaan appelsiinipuista, jotka ovat upeita erityisesti sadonkorjuun aikaan.

Murcia – kaupungissa on valtavasti historiaa. Vanhan kaupungin kruunaa upea katedraali. Real Casino de Murcia on upea vierailukohde sisätilojen arkkitehtuurin vuoksi. Tunnelmallinen vanhakaupunki upeine rakennuksineen.

Cartagena – Vanha kaupunki kätkee suojiinsa upeat roomalaisen teatterin rauniot. Kaupungissa voi vierailla myös roomalaisaikaisessa kodissa sekä nousta näköala hissillä kaupungin linnoitukselle, josta aukeaa huikeat näköalat.